Vakantietijd! Relaxen of stressen?

In dit blog legt Jeroen van Chews&Nibbles uit waarom het belangrijk is waarom jouw konijn naar een plek gaat waar er duidelijk kennis is over hoe je een konijn verzorgd. Verder verteld hij hoe je de stress kan verminderen tijdens de reis naar het pension.

—-

De zomervakantie is weer in aantocht. Een tijd waar we allemaal naar uitkijken!

Maar hoe pak je dit nu het beste aan voor je konijn?

Want je wilt toch, dat als jij kunt relaxen, jouw konijn ook een fijne tijd heeft?

Denk ten eerste na over hoe je regelt dat je konijn de goede verzorging krijgt. Helaas gebeuren er elke zomer verschrikkelijke dingen met konijnen, omdat de buurvrouw 1 keer in de 2 dagen even wat voer bij de konijnen gooit. Maar als konijneneigenaar weet je natuurlijk dat de verzorging van een konijn eigenlijk altijd onderschat wordt. Wij krijgen dan ook heel de zomer vragen van mensen die tijdelijk voor een konijn zorgen, en in een situatie terechtkomen, waarbij ze niet weten wat ze moeten doen.

Dingen als:

 

Wij zullen altijd adviseren je konijn naar een professioneel pension te brengen, waar de juiste kennis en expertise in huis is. Zodat je konijn gegarandeerd is van de juiste verzorging, aandacht en wordt geholpen als er dingen niet goed gaan. En het belangrijkste: Dat je konijn OP TIJD geholpen wordt. De oppas kent je konijn niet, zoals jij, en zal vaak signalen over het hoofd gaan zien.

 

1 van de meest gehoorde argumenten is: ‘Het geeft zoveel stress om mijn konijn weg te brengen!’

Maar dat hoeft niet, je kunt zorgen dat het een zo weinig mogelijke stressvolle ervaring is.

 

Alles begint bij een goede reismand. Een kartonnen doos of krat is geen goed idee. Dat valt uit elkaar en springen ze uit, en daarmee wordt de ervaring alleen nog maar vervelender. Het liefst een stevige reismand, die niet al té ruim is. Hoe meer ze kunnen bewegen onderweg, hoe meer je konijn zich wellicht bezeerd. Een logische gedachte, want je wil je konijn ruimte geven. Maar in een knusse ruimte, voelt je konijn zich prettiger, en verloopt de reis soepeler.

 

Zet de reismand al een tijd, voordat je deze daadwerkelijk gaat gebruiken voor het vervoer, in de leefomgeving van je konijn. Het liefst een paar dagen van tevoren. Gooi er wat lekkers in en maak deze positief. Zo kan je konijn er gewoon zelf in en uit, en wordt het geen negatief item, maar gaat deze zien als een fijn plekje. Je zult zien dat de reis in de mand dan minder stressvol verloopt. Het is eigenlijk nog beter als je konijn de reismand altijd tot zijn beschikking heeft. Maak er gewoon een fijne relaxplek van.

 

Je kunt ook de RabbitComfort spray gebruiken in de reismand. Deze bootst de kalmerende geur van het moederkonijn na, waardoor je konijn rustiger zal zijn. Deze geur werkt ruststellend voor je konijn, en maakt de ervaring nog minder eng.

 

Ook in de tijdelijke nieuwe omgeving, waar je konijn logeert, kun je deze heel goed gebruiken. Zodat hij zich sneller op zijn gemak voelt en de nieuwe plek gaat zien als veilig en leuk.

Jij gaat toch relaxter en met minder stress op vakantie, als je weet dat je konijn het ook fijn heeft?De waardering van www.jouwkonijn.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2338 reviews.