Een professionele vakantieopvang

Uiteraard hopen we met z’n allen dat we straks weer fijn met vakantie kunnen. Maar stel dat je een paar weken gaat relaxen in het buitenland, wie zorgt er dan voor jouw konijn? Er zijn heel veel mogelijkheden, maar waar doe je nu goed aan? In dit blog legt Jeroen van Chews&Nibbles uit, waarom een professionele omgeving, een heel fijn en gerust gevoel kan geven. En ook al is de buurvrouw nog zo lief en zorgzaam, waarom dat ook heel erg mis kan gaan. Chews&Nibbles in Breda verzorgt elke vakantie tientallen konijnen, met een all-inclusive vakantie, zodat hun baasjes onbezorgd kunnen genieten.

WAAROM DE VAKANTIEOPVANG VOOR JE KONIJN BIJ EEN PROFESSIONAL?

Konijnen zijn uiterst gevoelige dieren. Om te beginnen zal een prooidier zich heel lang sterk houden en eventuele problemen zo lang mogelijk proberen te verbergen. Dat is eigenlijk de grootste valkuil voor een ‘onbekende’.

DE ZOMERPERIODE

Aangezien de meeste mensen in de warmere periodes op vakantie gaan, is dit voor konijnen juist de lastigste periode. Konijnen kunnen niet zweten. En kunnen alleen de temperatuur naar beneden brengen, door een koele plek te hebben bij de voetjes. Nederland staat bekend om de snelle wisselingen van temperatuur. Morgen opeens 10 graden warmer? Zal je konijn dan die verkoeling krijgen, zoals jij dat zou doen, met een koelsteen of coolpad, zodat ze niet oververhit raken? Vanaf 25 graden is al heel heet voor ze en hebben ze echt dat beetje extra nodig, om goed te kunnen blijven functioneren.

KEN JE KONIJN

Als je je dier een beetje kent, zul je dit waarschijnlijk merken aan een verandering in het gedrag. Minder of niet willen eten, en stil in een hoekje gaan zitten en niet tevoorschijn komen, terwijl je normaal maar met het eten hoeft te rammelen en ze zitten klaar. Maar wat als jijzelf er niet bent? Zal de buurvrouw, of die kennis dit ook zien? Of gooit die wat eten neer en komt de volgende dag pas weer terug? Dat zouden wij een héél eng idee vinden. Een konijn móet heel de dag de spijsvertering op gang houden. Als ze 12u niet eten, gaan ze dit meestal niet meer uit zichzelf doen en moet je ze helpen. Als dit 24u duurt, is je konijn er waarschijnlijk niet meer. Is dit het geval, moet je de juiste diagnose kunnen stellen en direct handelen. Een verstopping is bijvoorbeeld heel wat anders dan een gasbuikje en vereist een totaal ander aanpak.

EN WAT DACHT JE VAN DE MADENZIEKTE?

Een veel-voorkomend gevolg van een dier, dat poep aan zijn kontje vastgeplakt heeft, maar niet opgemerkt wordt. De vleesvlieg vindt dit héél fijn en zal hier eitjes inleggen. Hoe warmer de temperatuur, hoe sneller de eitjes uitkomen, vaak al binnen een paar uur tijd. De maden banen een weg naar binnen bij je konijn, waar ze eten van je levende dier en heel veel schade kunnen aanrichten. Vaak met een hele pijnlijke dood tot gevolg. Jijzelf zal dit waarschijnlijk wel weer meteen zien. Maar ziet jouw kennis dit ook? (overigens kun je preventief aan de slag met anti-myiasis)

EEN ONBEZORGDE VAKANTIE

Uiteraard wil je vooral dat je dier een fijn en onbezorgde vakantie heeft. Net als jij. 1 van de standaard vragen die wij vaak krijgen: ‘Mijn konijn heeft thuis veel ruimte, krijgt hij dat bij jullie ook?’

Een prooidier die op een nieuw terrein komt, moet vaak wennen aan alle nieuwe geluiden, geuren en bewegingen. Daarom is meteen, veel ruimte, te onoverzichtelijk en geeft juist stress. Want waar kun je schuilen? En waar is het veilig?

Daarom beginnen wij altijd klein en bekijken het dan per persoonlijk geval. Geeft jou dier al snel aan meer ruimte nodig te hebben? Dan zal hij dat zeker krijgen, tot aan een grote ren. Elk dier is anders, dus dat maakt dat het voor ieder dier anders kan zijn. Die persoonlijke aanpak, per individu, is dan ook het allerbelangrijkste.

Achter de schermen, hebben we een flinke ruimte waar we voor jouw dieren zullen zorgen. Als wij het vertrouwen van je krijgen, om voor je maatjes te zorgen, vinden we niet dat iedereen met ze in aanraking moet kunnen komen. Vandaar dat we dat in de ruimte doen, waar alleen onze medewerkers komen. In een veilige, droge, schone omgeving. Daarom kunnen we ook niet zomaar iedereen toelaten in deze ruimte.

EEN TEAM MET EXPERTS

En al onze collega’s hebben een EHBO-opleiding voor knagers gevolgd en geleerd om signalen te herkennen wanneer iets wel of niet goed is. Daarnaast komt onze dierenarts altijd een paar keer per week langs. En daarbij hebben wij altijd direct toegang tot contact met onze dierenarts, dus kunnen wij meteen persoonlijk alarm slaan, indien nodig. Wij zijn er immers 7 dagen per week, en hebben alles in huis om je dier te helpen, mocht er iets niet goed gaan. Van medicijnen, tot dwangvoeding, warmtekussens, noem maar op.

EEN GOEDE BUUR IS BETER DAN EEN VERRE VRIEND, MAAR GEEN DIERENOPPAS…

Kortom, wil je op een onbezorgde vakantie? Zorg dan dat je konijn in de juiste handen is, met de juiste zorg, mocht dat nodig zijn! En onderschat die zorg niet. Een verdrietig en vervelend telefoontje, tijdens je vakantie, dat wil natuurlijk niemand! Wil je meer informatie kan je altijd terecht op onze site of natuurlijk bij een andere professionele vakantieopvang.De waardering van www.jouwkonijn.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1045 reviews.