Persinformatie

Jouw konijn organiseert met regelmaat leuke events, neemt deel aan beurzen en ontwikkelt nieuwe producten voor de konijnenmarkt. Alles rondom het geluk van jou en jouw konijn. Op deze pagina vind je de laatste informatie. Mocht je meer informatie willen, kun je contact opnemen met Vianne Scharloo via vianne@jouwkonijn.nl of bellen op 06/48204561

 

Nationale Huiskonijnentelling

De allereerste Nationale huiskonijnentelling! Deze wordt van 11 tot en met 18 maart georganiseerd door Jouw Konijn.

 

Heel Nederland wordt gevraagd aan te geven of zij een konijn als huisdier hebben. Voor een beter overzicht en inzicht in het wel en wee van de konijnen als huisdier in Nederland.

 

In april worden de resultaten gedeeld. Vianne Scharloo: “Met de data van deze jaarlijks terugkerende telling willen we het verband gaan leggen tussen het wel en wee van het konijn als huisdier en de kennis die er voorhanden is.” We beginnen nu klein, met een aantal vragen, en gaan de telling komende jaren verder uitbouwen. Liefst met zoveel mogelijk partijen en partners.”

 

Voor vragen of partnerships kun je contact opnemen met Vianne via vianne@jouwkonijn.nl

KANS konijn

KANS Konijn is een project van Ilse Pos, van Regionaal Voorlichtingsbureau Konijnen. Bij deze opvang, vind je alleen konijnen die zijn doorverwezen door een dierenarts of een collega-opvang, omdat zij deskundige verzorging nodig hebben, bijvoorbeeld bij ziekte, aandoeningen, angst en/of agressie.

 

Vaak zijn dit konijnen die door hun eigenaar zijn opgegeven of waarvan de zorg zo groot wordt dat de eigenaar aangeeft dit niet meer zelf te kunnen. Ilse verzorgt ze zo lang als nodig en zorgt dat de konijnen weer gezond zijn, goed in hun vel zitten en niet meer angstig of agressief zijn tegenover mensen. Pas dan worden zij herplaatst.

 

Het verzorgen van konijnen met een indicatie is duur: langdurig verblijf, huur bedrijfsruimte, medicijnen, speciale huisvesting, speciaal voer etc. Daarom steunen we dit project graag via onze geluksboxen.

 

Wil je meer weten of KANS konijn, kun je kijken op de website van Regionaal Voorlichtingsbureau Konijnen. 

kanskonijn ilse pos
De waardering van www.jouwkonijn.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1530 reviews.