Huijze Konijnensteijn

Ambachtelijk handwerk, mooi hout, landelijke stijlvolle en luxe uitstraling en speciaal ontworpen naar de behoeften van konijnen.

MET LIEFDE ontwikkeld en gemaakt door JOHN & LUKA

Wie wordt er nu niet gelukkig van zo’n prachtig meubel in huis? En helemaal als het gemaakt is met liefde voor konijnen. Overal is rekening mee gehouden. De wijze van hooi eten, water drinken, schuilen, verstoppen, spelen en op de uitkijk staan. Niets is aan het toeval overgelaten. 

Als je liefde voor konijnen groot is, dan kan het best wel eens uit de hand lopen. Luka heeft al ruim 14 jaar ervaring met het houden van konijnen in huis. Dankzij het werken in een konijnenopvang, heeft Luka veel kennis opgedaan in de praktijk als het gaat om de behoeften en gedragingen van allerlei konijnen. Met deze kennis in haar broekzak, is ze hier thuis mee aan de slag gegaan om een optimaal verblijf voor haar konijnen te creëren. Je kunt ver komen met kartonnen dozen en producten die eigenlijk niet voor konijnen bestemd zijn. Maar er bleef toch nog iets knagen bij Luka. Waarom was er nou niets wat speciaal voor konijnen bedoeld was met een mooie uitstraling, zodat het perfect in je interieur zou passen en je konijnen er ook dolgelukkig van worden?!

Met het creatieve brein en technische knowhow van John en de liefde en konijnenkennis van Luka ontstonden er mooie ideeën, die zijn aangepast naar de behoeften van het konijn. Niets is aan het toeval overgelaten, maar goed doordacht en uitgetest. En dat met de combinatie van ambachtelijk handwerk en een landelijke uitstraling zorgt ervoor dat je zo’n uniek item van Huijze Konijnensteijn in huis wilt hebben.

De producten van Huijze Konijnensteijn zijn ontwikkeld om binnenshuis te gebruiken. Omdat de producten zijn afgewerkt als meubel, vormen ze een onderdeel en verlengstuk van elk interieur.

Wat je moet weten als je hebt gekozen voor een product van Huijze Konijnensteijn.

Alle producten zijn met de hand vervaardigd van massief hout. Dit kan betekenen dat je product qua tekening in hout zelf en de maat licht af kan wijken van het product dat je hebt gezien in de (web)winkel.

Hout is een levend natuurproduct, wat betekent dat dit onderhevig is aan veranderingen naar gelang de temperatuur én luchtvochtigheid veranderen. Zie je bijvoorbeeld ineens een kier ontstaan of klemt het deksel van het kasteel plotseling dan is dit een tijdelijk probleem wat zichzelf herstelt op het moment dat de temperatuur weer naar de gemiddelde 20 graden gaat.

Het product is vervaardigd van onbehandeld hout en zal dus naar verloop van tijd onder invloed van licht kunnen gaan verkleuren. Dit los je gemakkelijk op door het product licht op te schuren. Wij adviseren daarbij het gebruik van schuurpapier met een maximale korrel van P80.

Urinevlekken verwijder je het veiligst door deze tijdig af te nemen met de vlekspray van Beaphar en na te vegen met een vochtige lap. Blijft er een vlek achter, dan kun je deze wegschuren. Let daarbij op dat het hout minimaal 24 uur heeft kunnen drogen, nat hout schuren levert schade op aan het product.

Het hout dat wordt gebruikt is voorzien van FSC certificaten. Bovendien is het zacht en niet giftig voor jouw konijn. Uiteraard is het verstandig om erop toe te zien dat je konijn niet te grote hoeveelheden hout consumeert.

De waardering van www.jouwkonijn.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1699 reviews.